SIB / Starters International Business

SIB | Kickstart your export!

Overweegt u te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden? Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterktes? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te verzilveren?

Starters in International Business (SIB) helpt MKB bedrijven met het zetten van de eerste stappen in het buitenland. Via deze regeling ontvangt u door een ‘internationaliseringsvoucher’ kosteloos een aantal intensieve coaching sessies.

SIB | Wat is het?

Met een internationaliseringsvoucher kunt u zonder bijkomende kosten een exportcoach inschakelen om u te begeleiden bij het opstellen van een duidelijk stappenplan. U krijgt in feite een coachingstraject waarbij u in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Feitelijk geeft het traject u inzicht in uw kansen in het buitenland en wat nodig is om daar succesvol te worden. En dan? Vervolgens gaat u met het actieplan zelf aan de slag, of u kunt aansluitend op het SIB traject gebruik maken van FlexiGuide™ of een andere vorm van begeleiding kiezen. Het is aan u!

SIB | Voor wie?

SIB/Starters International Business coaching is voor mkb-ondernemers die:

  • geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • export vast willen inbedden in hun onderneming;
  • beschikken over een organisatie en voldoende middelen;
  • bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

SIB | Wat krijgt u?

U krijgt een internationaliseringsvoucher van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Een voucher is een tegoedbon die u als ondernemer als betaalmiddel gebruikt voor betaling aan GMBS Business Support voor het coachingstraject. Deze internationaliseringsvoucher heeft een waarde van € 2400 excl. BTW.

Het coachingstraject bestaat gemiddeld uit vier intensieve gesprekken van ongeveer 2 uur. Tijdens deze gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u als ondernemer bereiken? Welke landen bieden kansen?
  • Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welk(e) land(en) biedt(en) de beste mogelijkheden?
  • Wat is er nodig, moet er gedaan worden om deze kansen in het/de gekozen land(en) te verzilveren?

De resultaten worden samengevat in een concreet actieplan waar wij u bij helpen.

SIB | Hoe vraagt u het aan?

stap 1.) Kijk eerst of u tot de doelgroep behoort waarvoor de SIB regeling in het leven is geroepen (zie ook ‘voor wie?’ hierboven).

stap 2.) Bel of mail ons om samen te beoordelen in hoeverre aanvraag van een SIB voucher relevant en interessant voor u is. Nog belangrijker is de persoonlijke “klik”. Voor een eventuele aanvraag hebben wij graag een persoonlijk gesprek met u. Uiteraard is dit vrij van verplichtingen en kosteloos.

stap 3.) Uiteindelijk vullen wij met uw toestemming en inbreng het formulier in om de voucher ter waarde van EUR 2.400,- aan te vragen. Waarna wij ervoor zorgen dat uw aanvraag wordt ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wanneer gehonoreerd, ontvangt u een voucher als betalingsmiddel voor het GMBS coachingstraject. De voucher is 6 maanden geldig.

SIB | Verdere informatie:

Mocht u nadere online informatie willen, verwijzen wij u graag naar de site van RVO of download de RVO brochure Starters International Business in PDF.

Wat let u om even contact te zoeken per mail voor een vrijblijvend orienterend gesprek. Wie weet hoe deze kosteloze coaching uw export een vliegende start kan geven…

GMBS Business support legde in vier sessies alle hiaten bloot van mijzelf en de onderneming. Dit soort ‘man to man’ coachen was een enorm mooie ervaring van zelfreflectie om nu ook echt stappen te maken, voorruit en omhoog!

Zonder deze training krijg je gewoonweg niet de feedback en blijf je hangen in herhalingen die niet werken. Ook is er meer visie nu, zelfvertrouwen en niveauverhoging. Er is een energierijk ‘aanvalsplan’ gemaakt dat ik stap voor stap ga uitvoeren om mij nationaal en internationaal beter te profileren.

Ik kan een ieder Maarten Smit aanraden als coach; strak en doelmatig.

Willibrordus van der WeideDirecteur YELLOW AGRO - unlocking your soil’s potential
GMBS Business Support is gekwalificeerd export coach van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de Starters International Business regeling. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een dochter van het ministerie van Economische Zaken. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert beleid uit voor diverse ministeries als het gaat om agrarisch, duurzaamheid, innovatie en internationaal. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is hét aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert Starters Internationaal Business uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.